Solcreme

Tid til solcrem

Så er det tid til at være opmærksom på solen -  også i Danmark. Kræftens bekæmpelse anbefaler 3 ting:

  1. Skygge
  2. Solhat
  3. Solcreme

1. Skygge

Hvorfor skal man holde sig i skyggen?

Det er på grund af UV-stråler, at man skal holde sig i skyggen. Næsten halvdelen af UV-strålingen falder imellem 12 og 15. Derfor er det en god ide at søge skygge i dette tidsrum.

Medbring din egen skygge

Hvis du er på stranden eller du er derhjemme kan det nogen gange være svært at finde skygge. Du kan med fordel anvende en parasol eller solsejl til at lave et skyggefuldt sted-

Du kan finde et bredt udvalg af parasoller og solsejl i shoppen

2. Solhat

Er du ude mellem 12 og 15 så er det en god ide at have en solhat og solbriller på. Solhatten beskytter både hoved og ørene på én gang. Hvis du kun har kasket på, er dine ører ikke beskyttet. Solbriller giver god beskyttelse mod UV-strålingens, hvis de er mærket EPF.

Du kan finde et udvalg af solhatte og solbriller i vores shop.

3. Solcreme

Kræftens Bekæmpelse anbefaler at man smører minimum 1 håndfuld solcreme på sin krop pr. gang. Hvis man smører for lidt solcreme på risikerer man en markant nedsat virkning. Det anbefales også, at du smører dig ind 20 min. før du går ud i solen for at cremen kan trænge ind i huden.

Hvis du er i Danmark anbefales det, at du anvender minimum faktor 15, hvis du er i lande hvor solen er stærkere anbefales faktor 30 eller højere. Vær opmærksom på at vælge produkter, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråling.

En solcreme med høj solfaktor giver ikke nødvendigvis bedre beskyttelse. Faktor 50 beskytter fx ikke dobbelt så godt som faktor 25. Prisen for at få stoppet de sidste procent af strålerne er ofte høj. Det kan derfor være en god ide at købe en solcreme med lidt lavere faktor og så tilgengæld sørge for at bruge den korrekte mængde.

Vi har et bredt udvalg af vare fra b.a. Nivea, Piz Buin, Aderma og Garnier

 

 

 

 

 

Top 10 solcreme
Top 10 solcreme fra Amazon 2018