Grimaud og Port-Grimaud

Grimaud og Port-Grimaud

Vores ferieeventyr i Frankrig sommeren 2018, er efter et par dage i bjergene i Gorges de Verdon området, forsat ned ved kysten af Provence og Côte d’Azur.

Her boede vi

Vacances Residence Les Parcs de Grimaud 
Vacances Residence Les Parcs de Grimaud

Vi havde egenligt booket en campingplads i byen La Croix-Valmer. Smukt område med gode strande og fin by, men den campingplads og det mobilehome vi havde bestilt var forfærdeligt slidt og vi havde ikke lyst til at være der. Allerede første dag, vidste vi at vi ville finde noget andet. Så efter en times tid søgning på Booking.com, fandt et vi resortet Pierre & Vacances Les Parcs de Grimaud, som vi efter et besøg, bookede en 2V’er på. Stedet ligger i skønne omgivelser, lige op af en mindre golfbane, 300 meter fra et lille strandområde tæt på Port-Grimaud.  Vi boede i en lejlighed med soveværelse, badeværelse, køkken og opholdsværelse med 3 gode senge samt en fantastisk terrasse. Lidt tæt, med 2 store børn, men dejligt med en stor terrasse som ekstra rum, den blev brugt meget flittigt. Resortet er ret stort med lejligheder i mange størrelser og fås med både terrasse med lille have og altan. Der er en skøn stor pool, vaskeri, sødt og hjælpsomt personale der taler Fransk, Engelsk og Spansk. Hele området er indhegnet og med store hegn og der er vagter på området, så der er kun gæster på området. Det virker meget trygt for alle gæster. Gæsterne var hovedsagligt franske med et par enkelte danske familier i den uge vi var her.
Området ligger, som sagt, i gå-afstand til en rigtig fin strand (Port Grimaud Beach) igennem et sti system og en campingplads. Men også Port Grimaud ligger kun 20 minutters gang herfra. Derfor en perfekt lokation udfra vores kriterier. Der er mange ting at se på i området, gode shoppingmuligheder. Vi var bl.a. i Grimaud, St. Tropez, Monaco (ca. 2 timer herfra), Cannes (ca. 1 time herfra), samt i nærområdet, som du kan læses mere om nedenfor

Port-Grimaud

Port Grimaud - Cote d’Azur
Port Grimaud – Cote d’Azur

For de fleste er Port-Grimaud nok en overraskelse af de helt store. Det var det ihvertfald for os, da vi besøgte den for første gang og ikke havde de store forventninger. Vi havde hørt fra nogle venner at dette var et “must see”, hvis vi var i dette område. Og det havde de helt ret i! Hele havnen er bygget op med kunstige øer med fantastiske flotte huse og kanaler. Området ser ikke ud af meget udefra, da det ligger bag huse og træer. Der er både i alle prisklasser over alt i denne havn, krydret med masser af restauranter og butikker. Der er helt klart noget for hele familien i Port-Grimaud uanset hvilken alder man har. Med lidt held, kan I få et bord helt nede ved vandet og sidde og spise med en fantastisk udsigt, samt udsyn til alt den aktivitet der er. Om aftenen kommer der lys på husene og det er super flot, næsten malerisk. Der er også tøj- og souvenirbutikker med alt muligt, man nok ikke har brug for på Place du Marché. Du får nok mest ud af at gå rundt eller tage en havnerundfart, som giver et fantastisk overblik over havnen.

Vi afsluttede dagen med en flot og velsmagende is fra et af de mange is-steder som laver hjemmelavede is.

[gmap-embed id=”1812″]

 

Grimaud

Chateau de Grimaud - Côte d’Azur
Chateau de Grimaud – Côte d’Azur

Middelalder slotsruinen er nok en af grunden til at folk køre op til den lille bjergby Grimaud, som lægger navn til det nordlige område omkring Saint Tropez bugten. Den forholdsvist velbevarede ruin er let tilgængelig fra p-pladsen og let at overskue da den ikke er særlig stor. Men den 360 grader udsigt, der venter en heroppe fra, er fantastisk og hele turen værd. Turen i ruinen tager kun 20 min – så er det set.

Vi gik videre ned i byen via en trappe i den ene ende af ruinen. Her mødte os et fantastisk syn af snævre gader med små smukke huse. Der er mange restauranter og små butikker, hvor du kan købe tøj og lokal kunst. En meget charmerende lille by som minder om nogle af de små Italienske byer vi har været i som f.eks. Scaliano i Toscana.

Inden vi kørte hjem spiste vi lige en is hos Nunatak, som laver super god hjemmelavede is med pudsige smage som cremébrulé, candyfloss og en masse lækre sorbeter.

 

[gmap-embed id=”1811″]

 

 

Gode overnatningsmuligheder i Port Grimaud

Cote d’Azur Holidays

En super godt beliggende campingplads tæt på vandet med mange faciliteter. Den har gode anmeldelser fra besøgende fra mange land. Men det er mobile homes så det er forholdsvist primitivt og du skal forvente at der ikke er 100% rent. Vi gik igennem området flere gange og det er bestemt et hyggeligt område med masser af aktiviteter og tæt på stranden.

Les Marines de Gassin

Lejligheder der er super beliggende tæt på lille strand og på Port Grimaud. Lejlighederne med 4 og 6 sovepladser, køkken og terresser eller altan. Stedet har fået gode anmeldelser fra tidlige gæster.

 

 Booking.com

 

Se alle vores indlæg her på “At rejse er at leve…”:

Miami - Collins Avenue
Miami – Collins Avenue