Talamone -Toscana

Talamone

Talamone
Talamone

Talamone er en lille hyggelig havneby med masser af smukke både og lokale italienere, der ligger ca. 30 km syd for Grossetto i Toscana. I Talamone er der ikke en strand, men en slags badeanstalt på klipper. Det lyder måske ikke så tiltalende, men det er 100% sikkert et besøg værd. Første gang vi var der, var som at komme tilbage til 60érne i Italien. Runde italienske damer i blomstrede badedragter og mænd i Speedo badebukser der ryger cigar. Her tager man livet helt roligt, spiller lidt backgammon og får en lille drink. Der er overvejende italienere her og selvom vi ikke taler det store Italiensk, så får vi da stavet os igennem menu kortet og bestilt noget god mad. Ikke fordi maden er super fantastisk, men det smager godt.

Klippen på stranden kan man selvfølgelig springe fra, fra flere forskellige højder, og det er helt sikkert en af de ting som skal prøves. Selv om vores datter ikke var mere end 8 år første gang vi var der, prøvede hun det og igen da hun var 11 år fra de helt store klipper omme bagerst på “stranden”.

Et godt råd, hvis I planlægger en tur til “stranden” i Talamone; kom om morgenen og brug hele dagen der. Lej stole og parasoller til hele familen. Det er lidt dyrt, men hvis I kommer senere kan I ikke få en plads og må ligge på klipperne. Medmindre I bor på Hotel Capo D’Uomo som har reserveret solsenge til deres gæster.

Men byen har også et par gode restauranter og kaffebarer. Hvis du er heldig kan du også få noget god hjemmelavet Italiensk is.

Vi boede selv på Talamone Camping Village i en hytte. Super godt sted til prisen, men der er mange mennesker og strenge regler ved poolen. Hytterne er godt udstyret, så man kan lave mad og side på terrassen og spise. Vores hytte lå højt oppe, så vi havde en fantastisk udsigt over Middelhavet hele dagen. Hytterne var nye og forholdsvis godt indrettet, med 1 soveværelse og 2 senge til børnene i stue/køkken alrum.

[gmap-embed id=”1375″]

 

 Booking.com

Se alle vores indlæg her på “At rejse er at leve…”:

Miami – Collins Avenue
Miami – Collins Avenue